Kitap yazmanın püf noktaları her yazara göre değişken olmasına rağmen, en iyi yazarların kitap yazmayla ilgili püf noktaları hemen hemen aynıdır. Kim bir kitap yazmak, en çok satanlar listesine girip de tonlarca para ve ün kazanmak istemez ki?
Kitap Vadisi olarak bu yazımızda kitap yazma aşamasında işinize yarayabileceğini düşündüğümüz bazı püf noktaları derledik.
Kitabı anlatacak kişi yazarı yani siz olmalısınız. Kendi anlatım kriterlerine ve sırasına sahip olmalı, gerektiğinde yavaş gerektiğinde ise çok hızlı bir anlatım sergilemelisiniz. Olayların akışına göre anlatım şiddetlenebilir ya da merhamet gerektiren bir hal alabilir.
Kendi yaşam kesitlerinizi de hikayeye dahil etmeniz, olayları daha da inandırıcı kılacaktır. Okur sizi de hikayenin içine alacağından, daha da sürükleyici bir hikaye yazmanız mümkün olacak.
Gizemli, sırlarla dolu ve mümkünse çok gizli geçmişlere sahip olan bir erkek ya da kadın karakter yaratın. Bu karakter inanılmaz derecede zengin olabilir, eğer zengin olamayacaksa insan üstü yeteneklere sahip olabilir.
Düşmanlar ve Kötü Karakterler Oluşturun
Karakterlerinize bir düşman ya da birkaç düşman yaratın. Kitabınızın sonuna kadar çeşitli entrikalar ve hayal gücünüzle karakterlerinizi zor durumda bırakın. Bu zorlukların üstesinden birlikte gelirken aynı zamanda birbirleri arasındaki bağı güçlendirin. İki karakterden biri ölürse, bu aşıklar yaşayamaz hissini okuyucuya itinayla iletin.
Yukarıda yarattığınız karakterlerin arasında şartsız, koşulsuz, çılgın bir aşk kurgusu oluşturun. Bu kurgunun imkansız, mantıksızca ve şehvet ile süslenmiş olması gerektiğini unutmayın.
Sanırım bitmişti, her şey yoluna girmişti diye düşünürken, yaklaştığını hissediyordum. Hava aniden kararmaya başlamıştı, etrafta hiç kimse yoktu. Hızlı adımlarla nefes nefese ilerlemeye çalışırken birden yalpalayarak yere düştüm. Avuçlarım soğuk karların içine girmişti. Kalkmak zorunda olduğumu biliyordum. Kendimi toparlayıp, hemen ayağa kalktım ve birden onun soğuk nefesini arkamda hissettim. Yaşıyordu ve intikam almak için geri dönmüştü gibi ani olaylar okuyucuyu sürekli uyanık tutacaktır.
Kitabınızda açık kapılar bırakın fakat yukarıdaki gibi sonlanacak açık kapılar bırakmayın. Bu okuyucularınızın size küfretmesi dışında hiçbir işe yaramaz. Bırakacağınız açık kapıları daha çok gelişme bölümünde verin, bu bölümde açıkta bırakacağınız olaylarla ilerde birkaç kitap daha yazabilirsiniz. Kitabınızın sonu kesinlikle mutlu, mesut bitmeli.