1000 TL Üzeri Kitap Alışverişlerinizde Kargo Bedava. Stoktaki Ürünler Aynı Gün Kargoya Verilir
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim
Kitap Yazarken Kullanılacak Görseller
31.08.2020

Kitap Yazarken Kullanılacak Görseller

Kitap Yazarken Kullanılacak Görseller

Kitap yazarken kullanılacak görselleri iyi seçmeniz gerek. Kapakta kullanacağınız görselden tutun da illüstrasyon, fotoğraf ve çizimler için tasarımcınız yoksa ve bu işi kendiniz yapacaksanız bu yazımızı dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.

Seçtiğiniz görselleri yüksek çözünürlükte seçmeniz ve boyutlandırırken deforme etmemeniz çok önemli. Ayrıca renkli bir kitap basacaksanız, renk ayrımı yapmanız gerekmekte, bunu yapabileceğiniz programlar tabii ki var ama en güzeli ücretsiz ve lisans hakkı olmayan fotoğrafları seçerken, parlak renkli fotoğrafları kullanmanız olacaktır.

Ücretsiz ve Lisans Hakkı olmayan Fotoğraf Siteleri

Pixabay: Telif hakkı olmayan resim ve videoları paylaşan etkileşimli bir topluluk sitesi olan Pixabay üzerinde, ticari amaç gütmeden Pixabay lisansı ile paylaşılan fotoğraflar, üyelerin beğenisine sunuluyor. Üyelik tamamen ücretsiz. İstediğiniz fotoğrafı arama kısmına yazıp, çıkan sonuçlar arasından herhangi bir fotoğrafı sağ kısımda bulunan indir kısmından, çeşitli boyutlarından size uygun olanı seçerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Flickr: Harika bir veri tabanının yanı sıra, size de fotoğraf yükleme, düzenleme, arkadaşlarınızı ekleme ve paylaşma olanağı sağlayan bir platform olan Flicr, başlangıçta sizden bir Yahoo maili oluşturarak kayıt olmanızı istiyor. Flickr’dan fotoğraf indirirken dikkat etmeniz gereken şey, fotoğrafın lisansı kime aitse onu paylaşırken kaynak göstermek olacaktır. Blog yazılarınızda ve hatta sunumlarınızda fotoğrafın üzerine kişinin/kurumun ismini yazmanız yeterli olacaktır. Bilmeniz gereken bir diğer şey ise, Flickr’da bütün fotoğrafların indirmeye uygun olmadığıdır. İndirilebilir fotoğrafları arama yaptıktan sonra üstte çıkan Licence kısmından Creative Common’u seçerek görebilirsiniz.

Pexels: Arama kısmında popüler aramalar da karşınıza çıkıyor, ayrıca aşağı doğru anasayfayı çektikçe İnstagram keşfet gibi çeşitli fotoğraflar (GIF’ler dahil) karşınıza çıkıyor. Pexels’daki tüm fotoğraflar ve videolar ücretsiz olarak indirilip kullanılabilir. Sitenin Türkçe dil desteği var.

Picography: Picography, profesyonel fotoğrafçılar tarafından sunulan rastgele çekimlerin yer aldığı bir stok fotoğraf galerisi. Herhangi bir konuda site içi arama yapamazsınız, ancak mükemmel fotoğraflar bulabilirsiniz. Sadece biraz gezinmelisiniz…

StockSnap: Yeni kurulan bir stok görsel sitelerinden biri kendisi. Ticari kullanım da dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek hemen hemen her kullanım için güzel, yüksek kaliteli stok fotoğrafları ücretsiz olarak sunuyor. Tüm görseller ve üye olmak da ücretsiz. Ancak sitede çok fazla reklam verilen fotoğraflar da var. O yüzden ‘sponsorlu’ yazan fotoğraflardan uzak durun.

Picjumbo : Birçok stok fotoğraf sitesinden farklı olarak güzel bir sınıflandırma yapmış olan Picjumbo’nun veri tabanı da oldukça geniş. Sağ üst köşedeki arama barından anahtar kelimeleri girip farklı seçenekler arasından istediğinizi seçebilir ve kolaylıkla indirebilirsiniz.


Unplash: Yukarıdaki iki siteden farkı site sayfasında yer alan kategoriler sekmesinin daha geniş yelpazede olması diyebilirim. Siteye üye olmak ve fotoğrafları indirmek tabi ki ücretsiz.

Gratisography: Daha eğlenceli ve değişik türden fotoğrafların yer aldığı bir site. Fakat resim sayısı o kadar fazla değil ama fotoğrafları ücretsiz indirebilirsiniz.

Little Visuals: Genellikle doğa ve manzara resimlerinin yer aldığı bir site ve yüklenen fotoğrafların çoğu yüksek kalitede üyelere sunuluyor. 3 milyondan fazla üyeye ve 15 milyondan fazla görüntülemeye sahip olduğunu söyleyen site ücretsiz, yüksek çözünürlüklü görüntüler ticari kullanım dahil olmak üzere ücretsiz olarak kullanabiliyor. Bu yazıyı hazırladığımda üye alımı kapatılmıştı. Site e–mail aboneliği ile her hafta abone olanlara 7 adet yüksek kalitede fotoğraf gönderiyor.

Superfamous: Özellikle doğa ve manzara fotoğraflarına web sitesinde, blogunda sıklıkla ihtiyaç duyanlar için Superfamous harika bir site diyebilirim. Seçtiğiniz yüksek çözünürlüklü fotoğrafları indirmek için tıklayıp Flickr üzerinden kolaylıkla indirebiliyorsunuz.

Blog Son Eklenenler
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Kitap okumayı sevenler için pek çok cep telefonu uygulaması var. Bu uygulamalardan bazılarını sizler için inceledik.

Devamını Oku
11.11.2020
Kitabın Tarihi ve Gelişimi
Kitabın Tarihi ve Gelişimi

BLOG

Tarih yazı ile başlar. Bilginin gelişimi, birikimi, aktarımı ve yayılması en kolay şekliyle yazı ile sağlanır.

Devamını Oku
31.10.2020
İlk Kitabın Tarihi
İlk Kitabın Tarihi

BLOG

M.Ö. 3200’lü yıllarda Sümerliler tarafından yazının keşfedilmesi ile yazı tarih boyu evreler geçirerek gelişecek ve birden çok bilginin uzun bir halde sunulmasını sağlayacak, bugün  kitap  dediğimiz kavramı karşımıza çıkaracaktır.

Devamını Oku
18.10.2020
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?
Bebeğinize Neden Kitap Okumalısınız?

BLOG

Kitaplar anne, baba ve çocuklar arasında etkileşimli ilişkileri sağlamlaştırma açısından önemlidir. Bebeğin dil gelişiminde oldukça faydalı olan kitapları bebeğiniz ile kısa sürede tanıştırmalısınız. Bebeğinize kitap okumak zihinsel bir eylem olduğu kadar kültürel de bir eylemdir. 

Devamını Oku
08.10.2020
En İyi Aşk Romanları
En İyi Aşk Romanları

BLOG

Aşk herkesin kalp ritmini değiştiren, bazen mutluluk bazen de acı veren ve hayatımızda nadir karşılaştığımız bir duygudur. Romantik kitap okurları için hazırladığımız en iyi aşk romanları listesi ile aşka bambaşka gözlerle bakacak, başka aşklara yakından tanık olacaksınız. Kalbinizin orta yerine oturan bir fil, yüzünüze düşen bir damla gözyaşı, hafifçe bir tebessüm ile okuyacağınız Dünya ve Türk edebiyatının en iyi aşk romanlarını sizler için derledik

Devamını Oku
06.10.2020
Eğlenceli Kitaplar Listesi
Eğlenceli Kitaplar Listesi

BLOG

Yazarlar için en önemli yazma sebebi kalıcı bir eser bırakmaktır. Farklı yaklaşımlar ve farklı anlatımlar kullanılarak yazılar eserler arasında tabi ki Dünya klasikleri var. Bunun dışında redit sitesinin en eğlenceli ve akılda kalan kitaplar listesine giren 20 eser şöyle: Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984) - George Orwell George Orwell'in yazdığı milenyum yıllarının dünyasında yaşadıklarımızı en iyi anlatan romandır da diyebiliriz. İnsanların nasıl da her şeyden korkan bir hale getirildiklerini çok iyi anlatır. Okurken her satırı içinize işleyeceğinden etkisinden kurtulmanız da kolay olmaz  

Devamını Oku
05.09.2020
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?
Kitaplığımı Nasıl Yerleştirebilirim?

BLOG

Aslında pek çok alternatif olmasına rağmen okuduğumuz kitapları kitaplığımıza rasgele yerleştiririz genellikle. Tam da şu an kitaplığınıza baktığınızı hisseder gibiyiz. Eğer sıralama yapamayacak kadar az kitabınız varsa, yazının devamını okumanıza gerek yok, öncelikte gidip biraz daha kitap almanızı tavsiye ederiz. İşte kitapları düzenleme sanatı:

Devamını Oku
03.09.2020
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap
Kitap Okuma Alternatifleri: e-kitap

BLOG

Eskiden basılı olarak okuduğumuz kitap, gazete ve dergiler yerlerini e-kitaplara bıraktı. Artık çoğu kişi basılı yayınların yerine elektronik kitapları okumayı ya da dinlemeyi tercih ediyor. Çevre dostu olan bu elektronik kitaplara geçişle daha az ağaç kesiliyor. Kitap okuma alışkanlığı konusunda Türkiye uzun yıllardır dünya ortalamasının gerisinde kalıyor. Dikkat çekici düzeyde düşük olan okuma alışkanlığının sebepleri ile ilgili pek çok farklı görüş var. Nedeni her ne olursa olsun kitap okumaya ayrılmayan zamanın bir kısmının teknolojik cihazlarda geçirildiği ise bir gerçek. Elektronik kitapların dünya çapında yaygınlaşması, ülkemizdeki kitlenin de son zamanlarda ilgisini çekmeye devam ediyor. En temel hali ile geleneksel kitapları mobil cihazlara sığdırılması anlamına geliyor. Bu da hareket halindeyken kitapları taşımayı, kitap içerisinde aradığımızı bulmayı son derece kolaylaştırıyor. Üstelik mekan ve zamandan bağımsız olarak kitap okuma imkanı sunan e-kitapların satın alınması da yine elektronik ortamda gerçekleştiğinden okuyuculara büyük kolaylık sağlıyor.

Devamını Oku
01.09.2020
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.