Ziyafet sofralarının hazırlanması konusunda yapılması gerekenler hakkında, Yusuf Has Hacib şunları söylemektedir:
"Evin barkın, sofran ve tabakların temiz olsun. Odan minderlerle döşenmiş, yiyecek ve içeceklerin de seçkin olsun.
Yine, gelen misafirlerin arzu ile yiyebilmeleri için, yiyecek ve içecekler temiz ve lezzetli olmalıdırlar. Yemekte, yenilecek ve içilecek şeyler birbirine denk ve bol olmalıdırlar.
Misafirin içeceği asla eksik tutulmamalı ve biri biter bitmez diğeri hemen hazır bulundurulmalıdır. Çeşitli içeceklerden ikram et.
Yemek ve içecek faslı bittikten sonra ise çerez, yaş ve kuru meyve ver. Ayrıca, halin vaktin yerinde ise ziyafete gelenlere hediyeler ver. Gücün yeterse ipekli kumaşlar armağan et. Mümkün ise diş kirası da ver."
Basım Tarihi : 7 2016
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 200 gram
En / Boy : 15 / 21.5
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : Elif Özdemir