“Evrenin derinliklerinde bir yerlerde yaşamın var olduğuna ve daha da heyecan verici olanı, onu bulabileceğimize dair inancımız giderek artıyor. 2015 yılında NASA'nın baş biliminsanı Ellen Stofan, 20 ila 30 yıl içinde diğer gezegenlerdeki yaşama dair kanıtlara ulaşabileceğimizi öngördü. Elbette mikroplardan ya da onları uzaylı eşdeğerlerinden bahsediyordu, zeki yaşamdan değil. Ancak bu varsayım yine de şaşırtıcı. 20. yüzyılın başlarında uzayda yaşam olabileceği fikrine takıntılıyken yetmişli ve seksenli yıllarda kayıtsız bir kötümserliğe ve şimdi de gerçekçi, bilimsel bir iyimserliğe geri döndük. Bu kitap, gerçekçi bir bilimsel yaklaşım kullanarak uzaylı yaşam formları ve özellikle de zeki uzaylı yaşam formları hakkında, biraz da varsayımda bulunarak nasıl sonuçlar çıkarabileceğimiz hakkındadır.
“Uzaylıların New York'a inmesi dışında, gerçekte neye benzediklerini nasıl bilebiliriz? Hollywood'un ve bilimkurgu yazarlarının hayal gücüne mi güvenmemiz gerekiyor? Ya da belki de uzaylılar dev ayakları üzerinde zıplayan bir kangurudan ya da gökkuşağı renklerinde yanıp sönen derisiyle denizde gaz püskürterek ilerleyen bir mürekkepbalığından daha tuhaf değillerdir. Bizi Dünya'daki tüm yaşamı ve yabancı gezegenlerdeki canlıları birbirine bağlayan evrensel biyoloji yasalarına güvenerek hayvanların Dünya'da benimsedikleri adaptasyonların nedenlerinin muhtemelen diğer gezegenlerdeki adaptasyonların da nedenleri olduğunu göreceğiz.”
Cambridge’li ünlü zoolog Arik Kershenbaum’dan Dünya dışı yaşamın neye benzeyebileceğine dair son derece eğlenceli ve bilimsel olarak güçlü bir keşif.
Süpersonik hayvanların yaşadığı yabancı bir gezegen var mı?
Uzaylılar korkudan çığlık atar mı, dürüst davranır mı ya da teknolojiye sahip mi? Peki ya kokulardan oluşan bir dil kullanan canlıların bulunduğu bir Ay olabilir mi? Zooloğun Galaksi Rehberi, güncel bilimsel verileri kullanarak bu soruları yanıtlıyor.