Çilingir Sofrasında Rakı, İnceliklerin Kadehindeki Şarap, Baharat ve Güç Yiyelim İçelim Tarihini Bilelim, Yöresel Mutfağımız gibi yaklaşık 25 yemek ve yemek kültürü kitaplarından tanıdığımız Deniz Gürsoy, Zengin Sofraların lüks Tatları’nda ‘İnsanoğlunun ağzına çalınmış bir parmak bal’ diye nitelendirdiği çok çok özel lezzetler hakkında yazıyor.
Altın... havyar... trüf mantarı... kaz ciğeri... şampanya... pavurya... istiridye... somon füme... lakerda... pastırma... Fransız şarapları... ıstakoz ve böcek... karides... salyangoz... kurbağa bacağı... peynir tabağı... çikolata... konyak... malt viski gibi konuları bütün ayrıntılarıyla ve yüksek sofra zevkine sahiplerin ağızlarının tadına uygun olarak anlatılıyor.
Zengin Sofraların Lüks Tatları’nda ayrıca her yerde bulamayacağınız çok özel tarifler de yer alıyor: Goldschläger’li Bir Likör • Tarama • Ev Yapımı Rus Votkası • Blini • Tost Melba • Beyaz Yer Mantarlı Kanepa • Siyah Kış Yer Mantarlı Erişte • Üzümlü Kaz Ciğeri • Kir Royal • Bowle • İstridye İçin Sos • Lakerda • Çemen • Kağıtta Pastırma • Karidesli Dil Balığı Sarması • Kelebek Karides • Teke Çerezi • Burgonya Usulü Salyangoz • Kurbağa Bacağı Grand Prix • Fondue • Çikolata.
Basım Tarihi : 5 2014
Baskı Sayısı : 3
Sayfa Sayısı : 168
Ağırlık : 168 gram
En / Boy : 13.5 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe