Şimdiye Kadar Bulgur Hakkında Yapılmış En Kapsamlı Yemek ve Araştırma Kitabı!
Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur, üç yıllık emeğin sonucunda ortaya çıkan arşiv niteliğinde bir çalışma. Uzun ve geniş alan araştırması, bin kişiyle gerçekleştirilen anket sonuçları, incelikle işlenen akademik altyapı ve her tarif için dikkatle oluşturulan tariflendirme sürecinin meyvesidir.
Mezopotamya’dan Anadolu’ya, Hititlerden Selçuklulara, yağmur duası geleneklerinden anılara, sağlıklı beslenmeden nasıl markalaşacağına kadar çok geniş bir pencereden bulguru anlatır. Bir tabak pilavdan, bir sıkım köfteden ibaret olmayan, binlerce yıllık eşsiz kültürü ifade eden, dünyada her geçen gün daha da önem kazanan bulgura sahip çıkmak, hak ettiği değeri kazandırmak ve gelecek nesillere bırakmak en büyük amacım.
Bulgurun bereketiyle okuyanı, kıymet vereni çok ola…
Asuman Kerkez
Basım Tarihi : 1 2021
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 432
Ağırlık : 432 gram
En / Boy : 21.5 / 26
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Dil : Türkçe