Yapıtlarında kişilerin iç dünyalarını başarılı bir şekilde yansıtan yazar öykülerinin birçoğunda olduğu gibi romanını da ana izlek olarak ekonomik ve toplumsal koşullar karşısında kişinin yaşadığı yıkım üzerine oturtuyor… Bir başka deyişle Tutkunun Köşeleri yazarın yerleşik ekonomik ve toplumsal düzenin insanı insanlığından çıkarışını işlediği bir roman…
Mustafa Balel
Mustafa Balel’in sunuş yazısıyla
Tutkunun Köşeleri, Zeyyat Selimoğlu’nun Deprem’den sonra yazdığı ikinci romanıdır. Göç ve kötülük teması ekseninde kurulan roman, anlatının ana kahramanı Rıfat’ın sürüklenişi ve yükselişi üzerine kurulur. Çocukluktan gelen travmasıyla şiddet ve öfke yüklü Rıfat’ın dayısı Harun’la çatışması bir bakıma onları apayrı dünyalara sürükler.
Zeyyat Selimoğlu, toplumsal yapıdaki çözülme ve yozlaşmanın tanıklığını yapar bu iki insanın yaşamsal gerçekliklerinin anlatımıyla. Romanda öne çıkan gurbet, dışgöç, şiddet, kötülük, sınıf değiştirme hırsı, toplumun alabora olma hali Tutkunun Köşeleri’ni okumamıza bir neden olabilir. Usta bir anlatıcının önemli bir romanı.
Basım Tarihi : 4 2021
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 144
Ağırlık : 144 gram
En / Boy : 13.5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : Demet Çaltepe