Türkiye Önoturizm Rehberi (Oenotourism Guide to Turkey) Göknur Gündoğan ve Murat Yankı’nın yazdığı, Türkiye’de alanındaki ilk turistik rehber. Önoturizm (Bağ ve şarap turizmi) aslında Avrupa’nın ve dünyanın son on yıldır çok iyi bildiği ve turizm anlayışına önemli yenilikler getiren bir akım. Bu çerçevede küçük ve orta ölçekli, doğaya saygılı, şarap kültürüyle bağlantılı gastronomik değer üreten; konaklama tesisleri, restoranlar, kafeler, bistrolar, bağlar ve müze işletmeleri birarada sunuluyor. İki değerli şarap, kültür ve turizm uzmanının güçlerini birleştirerek ortaya çıkardığı bu Türkçe-İngilizce uluslararası rehber Türkiye’nin yüksek ekonomik değerler üretebildiği turizm sektörüne yepyeni bir pencere açıyor.
Anadolu’nun M.Ö 8000li yıllara dayanan bağcılık ve şarapçılık tarihinin izlerini sürerek, hafta sonu tatil rotanızı çevirebileceğiniz birbirinden güzel, keyfi dört mevsim çıkacak turistik destinasyonlar zengin bir içerikle sizleri bekliyor. Gündoğan ve Yankı’nın rehberinin iki önemli özelliği de içinden çıkan “Türkiye Bağ Destinasyonları Haritası” ve yine her bir tesisin sonuna eklenmiş, rotanızı otomatik olarak çıkaran interaktif QR kodları.
Rehberi elinize alıp, Trakya’da, Urla’da ya da Kapadokya’da muhteşem bir deneyim yaşamak için, tesisinizi seçin ve kodu okutun.
İşte yola koyulmak için her şey hazır!
"Elinizdeki rehber, Türkiye’nin bu konudaki ilk yayını olma niteliğini taşıyor. Hatta Avrupa’nın ileri gelen bağcılık ülkelerinde dahi, gazete ve dergi ekleri dışında bu tip bir bağımsız rehber nadiren yayınlanıyor. Ülkemizin 50’den fazla önoturizm adresini içeren, kaliteli bağ otelleri, restoran ve gastronomik tesisleri detaylarıyla sunan rehberimizde, keyifle uğrayabileceğiniz arkeolojik adreslere ve bağcılığın kadim tarihine yer vermeyi de unutmadık.”
–Göknur Gündoğan & Murat Yankı