Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yemek kitapları konusunda en önemli çalışmaları Ekrem Muhittin Yeğen gerçekleştirmiştir. Yeni Türkçeyle yazdığı bu kitaplarda hem dünya mutfaklarından hem de Klasik Türk Mutfağı’ndan zengin örnekler vererek kaynak kitaplar yaratmıştır. Birkaç kuşaktır hemen her evde bulunan Ekrem Muhittin Yeğen’in Yemek Öğretimi kitapları tarifleri değiştirilmeden ancak çağdaş baskı teknikleri kullanılarak ve görsel zenginliği artırılarak okurların beğenisine sunulmaktadır. Bu ciltte çeşitli pilav, makarna ve hamur işlerine ait tarifler yer almaktadır.
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 175
Ağırlık : 782 gram
En / Boy : 20 / 27.5
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Tipi : Kuşe
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe