Insani anlamak akil isi midir?
Hayatimizi sekillendiren büyük ve küçük kararlar verirken ne kadarinda aklimizla, ne kadarinda hislerimizle hareket ederiz? Kalbimizin sesini dinlerken düsünebilmek mümkün mü? Aklimiz sezgilerimizle, hislerimize kulak kabartabilir mi?
Bu sorular hakkinda akil yürütmek için psikoloji ve psikiyatri disiplinlerinin biriktirdigi bilgi ve kavrayislara ihtiyacimiz var.
Yanki Yazgan 'Kalp Çarpar Beyin Böler' (2007) adli kitabinin devami niteligindeki bu ikinci kitabinda, aklimizi ve duygularimizi daha iyi anlamak, kararlarimizda bu iki yani bir arada tutabilmek için gerekli bilgiyi toparliyor.
Beyin ve davranis bilimleri alaninda üretilmis bilgileri tas devrindeki insanlarin yasamindan tutun, her devirdeki ask-mesk ve iliskiler düzenine, siyasetin soluna ve sagina, ekonomide düsen dövizden enflasyonun genetigimize etkisine uzanan genis bir alanda olan biteni anlamak için kullaniliyor.
Yanki Yazgan'in bu yazilari ve çizgileriyle, kalbinizle düsünüp, aklinizla hissetmeye giden yolda hayata çok baska bir açidan bakmayi deneyeceksiniz.
(Arka Kapak)