Bu derleme felsefe, hukuk, siyaset kuramı, sosyoloji ve uluslararası ilişkiler alanlarındaki son tartışmalardan beslenen, “Eleştirel İnsan Hakları Kuramı” olarak adlandırılabilecek yeni bir alanın tarif edilip oluşturulmasına katkı sağlıyor.
Kitap boyunca üç¸ temel amaç¸ gözetiliyor: İnsan haklarına bakışımızı şekillendiren modern felsefi kuramları yeniden inşa etmek, insanlığın ve insan haysiyetinin önemini vurgulayarak liberal haklara bütünsel bir boyut kazandırmak ve bu konuları kozmopolitlik hakkındaki güncel tartışmalara doğrudan entegre etmek.
21. yüzyılda ortaya çıkmış¸ küresel sorunları ele alan yazarlar, bu sorunların, uluslararası kuramın geleneksel kavramlarına dahil edilmemiş¸ özneleri (göçmenleri, turistleri, teröristleri, sığınmacıları ve uluslararası ve küresel surecilere katılan diğer bireyleri) de içerebilecek yeni bir çerçeveyle ele alınmasını öneriyorlar.
Matthias Lutz-Bachmann, Frankfurt U¨niversitesi'nde İnsan Bilimleri Başkan Yardımcısı.
Amos Nascimento, Washington U¨niversitesi'nde Eleştirel Kuram, Avrupa ve Latin Amerika'da kültür ve felsefe araştırmalarını sürdürüyor.