“Kadehten küçük bir yudum alinip dilin üst arka tarafinda damak boslugunda hapsedilir. Kadeh yerine birakilip saginda duran su bardagi alinir ve hapsedilmis olan raki bu suyun yardimiyla bogazdan asagi gönderilir. Ardindan hemen bir küçük lokma mezeyle agiza yeni bir lezzet tanistirilir. Bu islem öyle muntazam araliklarla devam ettirilir ki saatte bir tek ya da bir buçuk tek raki içerek ve sarhos olmadan bol sohbetli iyi bir gece geçirilerek kalkilabilir. Zaten dem erbabinin uzun süre içip de ayni dozda çakirkeyiflikle sarhos olmadan o masaya paylasanlarla birlikte hayattan keyif almasinin sirri buradadir. Yukarida anlatilan erbabin içtigi sekildir. Simdi yeni yetismeler ve yabancilar, rakiyi yalnizca aperatif içki olarak alanlar bol sulu raki bulunan kadehten bir küçük yudum alip yutmaktadir. Zevk aliyorlarsa kime ne? (...) Raki masasindan nasil kalkildigi çok önemlidir. Davranis biçimindeki gevseme dozuna ve sirasina göre keyif, çakirkeyif, vilisisipit, sarhos, yüklü, pasazom, zom, küfelik olarak kalkilabilir.“ Bir ehl-i keyfin çilingir sofrasindaymis gibi yudum yudum okunarak tadina varilacak bir kitap. (Arka Kapak)
Kağıt Cinsi | 2. Hamur |
---|
Baskı Sayısı | 10. Baskı |
---|
Basım Yılı | 2020 |
---|
Sayfa Sayısı | 168 |
---|
Kapak Türü | Karton Kapak |
---|