Çerez Kitabı’nda çerez veya kuru yemiş çeşitleri, bu çeşitlere verilen isimler, çerez çeşitlerinin hazırlanış şekilleri; doğum, evlenme, ölüm gibi insan hayatındaki geçiş dönemlerinde, yağmur duası gibi törenlerde çerezin yeri; edebiyatta (türkü, mani, klasik ve modern şiirde) bahsi geçen çerez çeşitleri ve temsil ettikleri duygular; dilde çerez kelimeleriyle kurulan deyimler; çerezin yaşama kattığı mutluluğu ait anlatımlar yer almaktadır. Çerez, yemiş, eğlence, kırıntı, yiyinti gibi isimlerle adlandırılan çerez hayatın tadı tuzudur.
Basım Tarihi : 4 2017
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 302
Ağırlık : 302 gram
En / Boy : 13.5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : Emine Gürsoy Naskali