9 Haziran 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ayşe Tolga, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Seramik bölümünden mezun olmuştur. Reklam, görsel sanatlar ve sahne konularında dışardan eğitim almış, kültür sanat, spor, sağlık ve moda gibi konularda yaşam biçimi programları ve sunuculuğu yapmıştır.
Çeşitli reklam ajanslarına danışmanlık yapan Ayşe Tolga, diyet ve moda konulu reklam çalışmalarında yaratıcı yönetmen ve oyunculuk yapmıştır. Oyunculuk kariyerinde tanınmasını sağlayan yapım “Şehnaz Tango” dizisidir. Eşi Marsel Eskinazi’den Temmuz 2013 yılında boşanmıştır.
Ayşe Tolga oyuncu ve sunuculuk kariyerini günümüze kadar devam ettirse de, 2004 yılından itibaren detox, beslenme sistemleri ve vücut terapileri üzerine eğitimler almıştır. Bunun yanı sıra Bangkok’ta Spa yöneticiliği yapmış, Londra’da klinik aromaterapi eğitimi almıştır. Daha sonra Provence’de parfümcülük eğitimi alan Tolga, kendini bu alanda oldukça geliştirmiştir.
Uzman estetisyen olan Ayşe Tolga, internet üzerinden yazı yazmakta, AVMlerde söyleşi ve atölye çalışmaları ile TV programlarına katılmaktadır. Şifa metotları, sağlıklı yaşam ve güzellik konularında bilgilerini takipçileriyle paylaşmaktadır.
-Ruhun Yasaları: Dan Millman’ın yazdığı kitapların çoğu, çok satanlar listesinde yerini almakta. Günümüzün üstatlarından biri sayılan Dam Millman’ın, Ruhun Yasaları kitabı, ince ve küçük bir başucu kitabı. Dan Millman’a göre ruhun yasaları şu şekilde sıralanıyor;
-Dinginliğin Gücü: Eckhart Tolle tarfından yazılan kitap içsel dinginliğe nasıl ulaşılacağını en güzel şekilde anlatıyor.
-Ermiş: Halil Cibran’ın yazmış olduğu bu kitapta, bir köye gelen ermişe, köylülerin her konuda sorduğu sorular ve ermişin cevapları yer alıyor.
-Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı: Stephen Covey’in yazdığı bu kitapta, hayatın 7 basit sırrı anlatılıyor. Güzel bilgilerin yer aldığı kitap tam bir başucu kitabı niteliğinde.
-Ramtha Eşruhlar: Steven Lee Weinberg’in yazdığı bu kitapta, “Dünyada eş ruh var mı?” konusu işleniyor.
-Işığı Arayanların Karanlık Yanı: Debbie Ford’un yazdığı kitapta, bazen bazı kişileri nedensiz yere severken, hayatımızda yer alan bazı kişilerinde her hareketinin bizi rahatsız etmesi konusu ele alınıyor. Bu konulara eğilen kitap dikkat çekici bir konuyu aydınlatıyor.
-Pozitif Düşünce: Erhard F. Freitag’ın yazdığı kitap, pozitif düşüncenin korunması gereken bir zihin durumu olduğundan bahsediyor. “Nasıl düşünüyorsan O’sundur.” sözü bu kitap için geçerlidir.
-Büyücünün Yolu: Deepak Chopra’nın yazdığı “Büyücünün Yolu”, Kral Arthur’un büyücüsü Merlin’den bahsetmekte. Merlin’in, Kral Arthur’a verdiği ruhsal derslerden bahseden kitap, kişinin kendini tanıyarak, önüne çıkan engellerle nasıl başa çıkabileceğini anlatıyor.
-Düşünce Gücüyle Tedavi: Kitabın yazarı Louise Hay kanseri yenmeyi başarmış bir isim. 70’li yıllarda hastalıkları düşüncelerin oluşturduğunu farkediyor. Zor bir hayat ve zor bir evlilik yaşayan yazar, bunların sonucunda ciddi bir kanser hastalığına yakalanıyor. Yaşanan tüm olumsuzlukları düşünce gücüyle yeneceğini anlayan yazar bu konuya eğilerek, “Düşünce Gücüyle Tedavi” kitabını yazıyor. Hastalıkların altında yatan zihinsel nedenleri ortaya koyan kitapla, kısırlardan depresyona, sivilceden uykusuzluğa kadar her konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.
-Varolanı Sevmek: Byron Katie’nin kitabı, 90 yılında en çok satan kitaplar arasında kendine yer buldu. Aslında herkesin bildiği ancak uygulamadığı dört soru ile sorunları çözmeyi ilke edinen yazarın sorduğu sorular şu şekilde:
Bu doğru mu?
Bunun doğru olduğunu kesinlikle bilebilir misin?
Bunu düşündüğünde nasıl tepki veriyorsun?
Bu düşünce olmasa sen nasıl biri olurdun?
Yaşanılan sıkıntılar karşısında bu soruları sorarak işin içinden çıkmak ve problemleri çözmek oldukça kolay.
Ayşe Tolga’nın Oynadığı Dizi ve Filmler Nelerdir?