Etkileyici TED konuşmasının metnine dayanan Zihnin Gizli Yaşamı biyoloji, fizik, felsefe ve tıp alanlarının yanısıra gastronomi, sihir, müzik, satranç, edebiyat ve sanata da uzanan bir çalışma.
Olağanüstü geniş çeşitlilikteki konuları kapsayan ve “büyük resme” bakan böylesi bir kitap görmek umut verici. — V. S. Ramachandran, Öykücü Beyin’in yazarı Şair Emily Dickinson’ın dediği gibi “beyin denizden daha derin” ise, o zaman Mariano Sigman’ın kitabı
o keşfedilmemiş enginlik için mükemmel bir rehber.
— Stanislas Dehaene, Bilinç ve Beyin ile Beyin Nasıl Okur’un yazarı.
Ödüllü nörobilimci Mariano Sigman bizleri, düşüncenin şekil almaya başladığı yere götürüyor. Bu yer psikolojinin nörobilim ile buluşma noktasıdır. Farklı disiplinlerden birçok insanın üzerinde seyrettiği okyanustur.
Etkileyici TED konuşmasının metnine dayanan Zihnin Gizli Yaşamı biyoloji, fizik, felsefe ve tıp alanlarının yanısıra gastronomi, sihir, müzik, satranç, edebiyat ve sanata da uzanan bir çalışma. Nörobilimin bize yaşamımızda nasıl hizmet ettiği konusunda devrim niteliğinde açıklamalarda bulunuyor ve beynimizin içindeki muazzam sayıda nöronun işlettiği mekanizmaların algılama, akıl yürütme, hissetme, rüya görme ve iletişimde bulunmamızı nasıl sağladıklarını gösteriyor.
Düşüncelerimiz nereden gelir? Rüyalarımızı nasıl yönetebiliriz? Bilinçaltı nedir, bizi nasıl kontrol eder? Kararlarımızı nasıl alırız? Başkalarına ya da kendimize güvenmemizi sağlayan nedir? İki dillilik düşünmemize nasıl yardım eder? Çocukların adalet kavramı var mıdır?