Zamanda Pişen Yemekler, yalnızca bir yemek kitabı değil. Onu benzerlerinden ayıran temel fark, İstanbullu orta üst düzey bir ailenin yaşam kültürünü, geleneğini, zevklerini sosyal çevresiyle birlikte ele alıp anlatmasıdır.
Aslında kitap son dönemde üstü iyice örtülmeye çalışılan bir anlayışın, yaşam tarzının ve yeme-içme kültürünün varlığını inatla sürdürme çabasıdır.
Üç kuşak aile geleneğini içeren yemek tarifleri Rejans’tan Maksim Gazinosu’na, yaş günü kutlamasından, nişan törenine, mezuniyetten evlenmeye İstanbul’un o dönem yaşayan kültürüyle bizi buluşturuyor. En görkemli döneminde “Ada Kültürü” ile karşımıza çıkıyor. Yaz akşamları bizi Ada’yla ve komşular arasında balkondan balkona ulaştırılan meze tabakları ve havaya kaldırılan o ilk kadehle baş başa bırakıyor.
Basım Tarihi : 1 2020
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 216
Ağırlık : 216 gram
En / Boy : 24 / 30
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : Kuşe
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : Güneş Sönmez Kazdağlı