Birinci ve Ikinci Sanayi Devrimleri insanlik tarihinde birer dönüm noktasiydi: Önce buharin ve kömürün gücüyle sonra da petrolün
devreye girmesiyle insanlik büyük mesafe kat etti. Ne var ki, eldeki veriler “endüstri uygarliginin” artik bir kavsaga geldigini gösteriyor: Petrol ve diger fosil yakitlar tükeniyor, bu enerjilerden türetilen ve bunlarla sürdürülen teknolojiler eskiyor, bakimlari zorlasiyor. Daha da kötüsü, fosil yakita dayali endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan iklim degisikliginin etkileri artiyor; ekosistemler bozuluyor, dogal afetler eksik olmuyor…
Uzun yillardir hem çevre dostu hem de daha adil ve sürdürülebilir ekonomik modeller üzerine çalisan Jeremy Rifkin, Üçüncü Sanayi Devrimi’nde geride biraktigimiz dönemdeki yanlislari ortaya koyuyor, gelecek için önemli ipuçlari, öneriler sunuyor. Üçüncü Sanayi Devrimi gerçeginin bilindik ekonomi teorisini epey degistirecegini, kapitalizmi adeta bastan tanimlayacagini öngören Rifkin daha yesil bir gelecegin imkânlarini ortaya koyuyor.
Bu kitap temiz, güvenilir ve verimli enerji hizmetlerine ulasamayan yeryüzündeki en yoksul 1.5 milyar insan için sosyal ve ekonomik çözümler üretilmesine yardimci olabilir.
KANDEH K. YUMKELLA
Birlesmis Milletler Endüstriyel Gelisim Örgütü Genel Baskani ve BM Enerji Baskani
Jeremy Rifkin... insanlarin gezegenin imkânlari dahilinde daha iyi yasayabilecekleri bir dünya yaratmak için enerji kaynaklarimizi nasil çesitlendirebilecegimiz hakkinda güncel ve önemli bir çalisma ortaya çikarmis.
BJÖRN STIGSON
Dünya Sürdürülebilir Kalkinma Is Konseyi Baskani