1000 TL Üzeri Kitap Alışverişlerinizde Kargo Bedava. Stoktaki Ürünler Aynı Gün Kargoya Verilir
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim

Türkiye Tarihi 1071 - 1453: Bizans’tan Türkiye’ye

Kitap Yayınevi Barkod : 9786051050751
.
Stokta Miktarı 0
%23
230,00 TL
177,10 TL
Sepete Ekle
Hemen Al
Ürün Tanıtımı

Cambridge Türkiye Tarihi'nin bu birinci cildinde, 11. yüzyılın sonunda Türklerin Anadolu'ya gelişinden Bizans İmparatorluğu'nun çöküşüne ve başkenti İstanbul olan bir Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna kadar geçen zaman diliminde bu topraklarda Türk hegemonyasının yükselişini inceliyor. Bu zaman dilimi alışılageldiği üzere bir fay hattı gibi Osmanlı öncesi/Osmanlı diye bölünmek yerine bir bütün olarak ele alınıyor ve Bizans İmparatorluğu'nun çöküp Anadolu'nun Osmanlı İmparatorluğu'nun kalbinin attığı bir yere dönüştüğü sırada bölgenin politik, ekonomik, toplumsal, entelektüel ve kültürel tarihi gözden geçiriliyor. Birinci cilde katkıda bulunanlar çağın bölünmüşlüklerini değil, sürekliliklerini anlatıp vurguluyor, coğrafi bağlamda Anadolu'nun Orta Asya, Ortadoğu ve Akdeniz'in kavşak noktası olduğunu ortaya koyuyorlar. Bölgede ortaya çıkan dünya bir çatışmalar dünyası, ama aynı zamanda farklı kültürlerin yan yana yaşadığı, entelektüel ve diplomatik alışverişin yoğun olduğu, siyasetin inceldiği bir dünya. Türkiye tarihinin görece az çalışılmış bir dönemi hakkında, alanın önde gelen yazarlarının kaleminden bir başvuru kitabı.

Bu cildin editörü Kate Fleet, Kate Fleet, Cambridge Newnham College Skilliter Osmanlı Çalışmaları Merkezi Yöneticisidir ve Cambridge Üniversitesi Asya ve Ortadoğu Çalışmaları Fakültesi'nde Newton Trust Osmanlı Tarihi öğretim üyesidir. Kitapları arasında European and Islamic Trade in the Early Ottoman State (Cambridge, 1999) vardır.

Özellikler

Basım Tarihi : 7 2020

Baskı Sayısı : 2

Sayfa Sayısı : 600

Ağırlık : 600 gram

En / Boy : 13.5 / 20

Cilt Tipi : Ciltsiz

Kağıt Tipi : 2. Hamur

Basım Yeri : Türkiye - İstanbul

Dil : Türkçe

Katkıda Bulunanlar
Benzer Ürünler
Son İncelenenler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.