Yemek kültürü ülke tanitiminda çok önemlidir. Cumhurbaskani esi olarak milletimizi temsil etme; kültürümüzü dogru sekilde tanitma sorumlulugu tasidigim yillar boyunca ülkemizi ziyarete gelen devlet baskanlari ve eslerini, geleneksel Türk misafirperverligine yarasir bir sekilde agirlamanin öncelikli görevlerim arasinda oldugu bilinciyle hareket ettim.Kösk menülerinde Anadolu'nun her yöresinden, Karadeniz'den Akdeniz'e, Ege'den Güneydogu Anadolu'ya kadar her bölgeden tarifler sikça yer aldi. Kayserili oldugumuz için tabii ki, Kayseri mutfaginin yeri hep ayri oldu.Elinizdeki bu kitap, geleneksel Kayseri yemeklerini, özgün tarifleriyle bir araya getirerek Kayseri'mizin zengin mutfak kültürünün gelecege tasinmasina katki saglamak amaciyla hazirlandi.Kitapta özellikle Kayseri'ye özgü yemeklere yer verildi. Mercimek çorbasi, ciger kavurmasi, mumbar dolmasi, kelle iskembe gibi Anadolu'nun hemen her yerinde ufak tefek degisikliklerle de olsa sikça rastlanan tarifler bu kitaba dahil edilmedi.Eskiden Kayseri'de mutfaga 'tokaba' ya da 'asgana' denirdi. Bundan hareketler' Tokanadan Sofraya Kayseri Yemekleri' adi verilen bu kitapta yer alan tarifler, herkesin evinde, tokanasinda rahatlikla uygulayabilecegi sekilde hazirlandi.-Çorbalar-Ana yemekler-Pilavlar ve makarnalar-Hamur isleri-Tatlilar ve içecekler-Diger lezzetler(Tanitim Bülteninden)