Bu kitap, yemegi seven ancak pisirmeye vakti olmayanlar, yemek yapmaktan haz duymayanlar ve yemek pisirmeye yeni baslayanlar için tasarlanmistir. Emine Demirel Yilmaz bir "asçi" ya da bir "yeme-içme uzmani" degildir ve kendisini "lezzetli ve saglikli yemekten hoslanan, ama yemek yapmaya az zaman ayirmak isteyen, tembel biri" olarak tanimlamaktadir. Kitap yazma fikri, yazarin "tembel formülü" dedigi yemek tariflerini yazmasi için yapilan yogun baskilar sonucu ortaya çikmistir. Tembel Yemek Kitabi’nda, yapimina 10-15 dakika ayiracaginiz yemek tarifleri bulunmaktadir. Ilk kez yemek yapacak biri düsünülerek tarifler ayrintilandirilmis ve basamaklandirilmistir. Yemek yapma hizinizi artiracak püf noktalarin "Önemli Not" bölümünde bulabilirsiniz. Elinizdeki malzemeyle ne yapilabilecegini kara kara düsünmemeniz için alfabetik "Malzeme Dizini" olusturulmustur. Aradiginiz yemegi "Yemek Dizini"nden kolayca bulabilirsiniz. "Özel Davetler Için Yemek Listeleri" dar vakitlerdeki sikintinizi hafifletmek için hazirlanmistir.