Tarihi araştırmalar için kılavuz niteliğinde…
Tarih insanlığa ne gibi faydalar sunar? Tarihî kaynaklar nelerdir ve bu kaynaklar nasıl kullanılır? Politika, biyografi, felsefe, ekonomi, toplum ve zihniyet ekseninde tarih ilminden nasıl yararlanılır? Tarih yazıcılığı nedir? Tarihî bilginin sınırları var mıdır? Elinizdeki kitap, bu sorularla özel olarak ilgilenen tarih öğrencilerinin yanı sıra tarihe merakı sınır tanımayan okurlara hitap ediyor.
İngiliz tarihçi John Tosh, tarih sözcüğünün iki anlama geldiğini belirtiyor. Bunlardan biri, geçmişte meydana gelmiş olaylardır. Diğeriyse geçmişin tarihçiler tarafından yeniden kurulup aktarılmasıdır. Elinizdeki eser daha çok ikinci anlama yönelik bir çalışma olup tarih konusuna giriş niteliği taşıyor.
Toplumlar arası bağlantıları olan tarihin tam manasıyla işlevini yerine getirebilmesi için başka disiplinlerden de yararlanması gerektiğini belirten Tosh, her türlü tarih araştırmasının modern akademik tarihe damgasını vurmuş olan titiz eleştiri yöntemine uygun olarak gerçekleştirilmesinin şart olduğunu söylüyor. Bunu yaparken tarihçiler arasında geçerli olan tartışmalardan yararlanıyor ve kendisinin katılmadığı görüşleri de adil bir şekilde aktarıyor.
“Tarihin Peşinde” alanında başvuru özelliği taşıyan nadir kitaplardan biri...
Orijinal Başlık : The Pursuit of History
Basım Tarihi : 2 2019
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 304
Ağırlık : 304 gram
En / Boy : 13.5 / 19.5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Çevirmen : Özden Arıkan