“Freud’un bireysel düzlemde geçerli olan psikanalitik kuramı hakkında okuyucunun kolaylıkla bulabileceği çok sayıda çeviri ve telif yayın bulunmaktadır. Ancak sosyal teori alanında Freud’un özellikle din, ahlak ve uygarlığın kökleri ile kitle psikolojisine ilişkin görüşlerini açıkladığı temel eserlerin eleştirel değerlendirmesine ilişkin Türkçe kaynak bulmak o kadar kolay değildir. Bu kitapta özellikle Freud’un ülkemizde daha az bilinen bu sosyal filozof yönünü tanıtmanın önemli bir sorumluluk olduğu düşüncesi ile bu konuya özellikle yer verdim.” Prof. Dr. Cengiz GÜLEÇ
Freud, 20. yüzyılda ortaya çıkan birçok kuram ve öğretinin gelişmesinde öncü rol oynamış, terapi kültürünün bilimsel temellere dayandırılması ve yaygınlaşmasının mimarı olmuştur. Yüzyılı aşkın süredir ağır eleştirilere maruz kalmış ama tüm olumsuzluklara rağmen görüşleri ve kuramı ile bilim ve düşünce tarihinde son derece önemli bir yere sahip olmayı başaran ender fikir insanlarından biri olarak hak ettiği ilgiyi görmüş ve sayısız kitaba konu olmuştur.
Psikiyatr ve Psikoterapist Prof. Dr. Cengiz Güleç, Bilinçdışının Kâşifi ve Psikanalizin Mucidi Sigmund Freud’un yaşam öyküsünü, ilişkilerini ve öğretisini psikanalitik açıdan anlattığı bu eserde onun dehasını çarpıcı örneklerle gözler önüne seriyor. Ayrıca Freud’un din, ahlak, uygarlığın kökleri ve kitle psikolojisine ilişkin görüşlerine yer vererek onun sosyal filozof yönünü tanıtıyor.