Her yeri saran beton binaların arasında adeta bir vaha gibi duran Sardunya Konağı, Aliço’ların mahallesinde bahçe içinde kalan son evdir. Emlakçıların akbaba misali ele geçirmek için türlü oyunlara başvurdukları bu görkemli köşk, mahalle sakinlerin sevip saydığı Rıfat amca ve güngörmüş dostlarının yuvası olduğu kadar, civar hanelerde yaşayan çocukların da ikinci adresidir. Parklara, bahçelere hasret kalan küçüklere her fırsatta kapılarını açarak oyun parkına dönüşen Sardunya Konağı Aliço ve arkadaşlarının da uğrak yeridir.
Fakat ne yazık ki herkesin hayatına sihirli bir değnek gibi dokunan Sardunya, sardalya kutusuna dönüştürülme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Uzun yıllar kentleşmeye meydan okuyarak dimdik ayakta kalmayı başaran bu sevimli yapıyı geleceğe taşıyabilmenin tek yolu ise yeniden gün yüzü görmeye hazırlanan emektar minibüs Maşuk’un sırtında çıkılacak bilmecelerle örülü bir Gelibolu seyahatinde saklıdır...
Mizah yüklü kalemiyle edebiyatımızda kendine has bir üslubu bulunan Pelin Güneş, Sardunya, Sardalya ve Bizim Sokak isimli romanında yitip giden değerlerin, silikleşen anıların ve kentsel dönüşüm canavarına karşı girişilen bir savaşın eğlenceli öyküsünü anlatıyor. Ankara’daki baba yadigârı bir konaktan Çanakkale’nin tarihi değerlerine uzanan gizemli bir serüvene direksiyon kıran bu sürprizli kitap akıp giden hikâyesiyle keyifli bir yol macerasına dönüşüyor.
Gökçe Yavaş Önal’ın naif resimleriyle hatıralarda kalmaktan uzaklaşıp gözlerimizde canlanan Sardunya Konağı, genç okurlarına, tüketim alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmelerini anımsatırken yardımlaşmanın ve birlikteliğin insan hayatındaki önemini vurguluyor.
O zaman ver elini Gelibolu!
Sardunya’yı sardalyaya dönüştürmelerine geçit vermeyeceğiz!..
Basım Tarihi : 3 2017
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 96
Ağırlık : 96 gram
En / Boy : 13.5 / 19.5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İzmir
Dil : Türkçe
Editör : Ümit Mutlu