Felsefeden edebiyata, tasavvuftan folklora kadar oldukça geniş bir sahada faaliyet gösteren ve bir kısım yazılarına “Feylesof” imzasını atan Rıza Tevfik, felsefeyle olan yakın ilgisi dolayısıyla, hayatının hemen her döneminde estetik ve sanat meseleleriyle de meşgul olmuş ve bu konu etrafında birçok makale kaleme almıştır.
Çeşitli dergilerde yayımlanan bu makalelerin yanında 1920’de Darülfünun Edebiyat Fakültesi’nde felsefe müderrisliği yaptığı sırada Estetik adıyla küçük bir de kitap yayımlamış, ayrıca Mufassal Kamus-ı Felsefe adlı ansiklopedik felsefe lügatinde de konuyu aydınlatıcı mahiyette “Art”, “Beau”, “Beauté” ve “Beaux-Arts” gibi bir kısım maddelere yer vermiştir.
Rıza Tevfik’in sanat ve estetikle ilgili 42 makalesini ihtiva eden bu kitap, bir yandan ülkemizde sanat ve estetik alanında yapılan ilk çalışmalara bir nebze de olsa ışık tutarken, bir yandan da II. Meşrutiyet döneminde yaşayan bir Türk entelektüelinin o devirde Batılı sanat tenkitçisi ve estetikçilerden kimleri tanıdığını, neleri beğendiğini göstermesi ve bazı hususlarda yerli örneklerle mukayeseler yapması bakımından da ilgi çekicidir.
Basım Tarihi : 2 2018
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 284
Ağırlık : 284 gram
En / Boy : 16.5 / 23.5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe