Celalettin Aktaş, dünyada giderek önem kazanan ve ülkemizde üzerinde henüz yeterince araştırma yapılmamış ve az bilinen önemli bir konuyu ele alıyor; QR kod araştırmalarına öncülük yapıyor. Çalışmanın önemi ve değeri, QR kodun, iletişim teknolojilerinin ve yeni medyanın, teknik ve ekonomik temelleri çerçevesinde incelenmesinden ve QR kodun kullanım alanlarını ve kullanımının sınırlılığını göstermesinden kaynaklanıyor.
Celalettin Aktaş'ın kitabı, özellikle, QR kodun kullanım alanının yaygınlaşması için çözüm önerileri formüle ediyor. Bununla birlikte, analog ve dijital iletişim teknolojilerinin QR kod aracılığıyla kullanımını, iletişim teknolojilerinin ve toplumsal kültürün hibritleşmesi çerçevesinde irdeliyor. Dahası, iletişim teknolojilerinde hibritleşmenin, toplumsal kültürün hibritleşmesi etkisine odaklanarak bu hibritleşmeyi geniş bir perspektiften yorumlama olanağı sunuyor.
İletişim bilimi çalışmaları çerçevesinde, ülkemizde, alanda öncü olma özelliğine sahip bu çalışmanın, bilim insanları, öğrenciler ve ilgililer için konuya bir giriş yapılmasına yardımcı olabilecek temel bilgileri içerdiğini düşünüyorum.
-Prof. Dr. Füsun Alver
Basım Tarihi : 1 2014
Baskı Sayısı : 2
Sayfa Sayısı : 196
Ağırlık : 196 gram
En / Boy : 13 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe