Bin yıldır Anadolu coğrafyasında beraber yaşayan Ermeniler ve Türklerin ortak yaşama kültürleri toplumun her safhasında görülmüştür. Osmanlı dönemi edebiyatında, tiyatrosunda, bürokrasisinde görev almış Ermeni asıllı bestekâr, diplomat, mebus, doktor, tiyatro sanatçısı, vezir ve asker devlete sadakatle görevlerini yerine getirmiştir.
Bu süreçte elbette sosyal hayatın her aşamasında olumlu veya olumsuz bir Ermeni algısı oluşmuştur. Sözde Ermeni soykırımı iddiaları üzerinden yapılan yayınlarda konu "öteki" üzerinden yapılmaktadır. 19. yüzyılın kaçınılmaz rüzgârı olan ulusçuluk hareketlerinden Ermeniler de doğal olarak etkilenmiştir.
Bu sebeple ulusçuluk hareketlerinden etkilenerek bağımsız devlet kurma yolunda ilerleyen Ermenilerin yaşadıkları süreç, komitecilerin faaliyetleri kapsamında incelenmelidir. Çünkü sadakatini muhafaza eden birçok Ermeni bu Ermeni komiteleri tarafından katledilmiştir."...Bu eserde Ermenilerin uluslaşma sürecinde kendi içindeki çatışmalar ortaya konurken Türk sosyal ve siyasi hayatında; yani romandan tiyatroya, bürokrasiden siyasete Ermeni etkisi ve algısı ortaya konulmuştur."
Basım Tarihi : 4 2009
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 352
Ağırlık : 317 gram
En / Boy : 13.5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : Deniz Saraç