Bu kitaptaki anlatilar, klasik yemek tarifleri degildir.Yillardir birikmis gözlemler, mutfakta bizatihi emek ve zaman harcanarak olusturulan lezzetler ve de sevdiklerinizle, dostlarinizla paylasilan aynali sofralar, genelde hergelece bir üslupla anlatilmaktadir.Sayfalari çevirdikçe, basta balik olmak üzere yemek yapmanin aslinda heyecanli, keyifli, huzurlu ve ciddi bir is oldugunu anlayacaksiniz.Dograma tahtasinda bir seyleri dograrken, yaratilacak muhtesem lezzet senfonisinin bestecisi artik sizsiniz. Bundan böyle sebzeleri ve meyveleri yikarken renklerin kardesligine, derelerin kardesligini de ortak edeceksiniz; aksamlari eve geldiginizde günlük kiyafetlerden kurtulup kendinizi mutfaga atmis bulacaksiniz.Çokça Izmir ve Ankara, seyrek de olsa Antakya, Bodrum, Cunda, Kibris'a ait lezzetlerin, kentlerden pazarlardan, tezgâhlardan, sokaklardan nasil olup da sofralara tasindiginin anlatimindan sizler de büyük bir keyif alacaksiniz.