Mutfak Gereçleri Kitabı’nda yemek pişirirken, yemek yerken ve mutfakta kullanılan kap kacak ve aletlerin isimleri, şekilleri ve fonksiyonları açıklanmış; Türk kültüründe yeme içme ile ilgili alet ve edevata verilen isimlerin en eski yazılı kaynaklarımızdaki şekilleri ortaya konmuş; halk ağızı derlemelerindeki ve bugün Anadolu’nun çeşitli yörelerindeki isimlendirmeler tasnif edilmiş; Özbekçe, Tatarca, Altayca gibi Türk lehçelerindeki isimlendirmeler incelenmiştir. Kültürün belki en önemli unsuru olan yeme içme ile ilgili söz birikimini Mutfak Gereçleri derlemesinde bulabilirsiniz.
Basım Tarihi : 4 2017
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 281
Ağırlık : 281 gram
En / Boy : 13.5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : Emine Gürsoy Naskali