Akademik çalışmalar, disiplinlerin etkinliklerini ortaya koymada önemli göstergedir. Çalışmaların değeri, dün ile bugüne yaptıkları ve yarına yapacakları olası katkı ile ölçülür. Bu aynı zamanda disiplinlerin ne kadar etkin olduğunu ve bu etkinliği artırmak için gelecekteki yönelimine ilişkin de fikir verir. Dr. Binici, kütüphane ve bilgi bilimi alanındaki bilimsel çalışmaların geçmişten günümüze yönelimlerini ortaya koyduğu bu eserinde, çalışmaların düne ve bugüne ait bir haritasını çıkarmıştır. Alanda çalışacakların gelecekteki yönelimlerine ilişkin ipucu vermesi yanında, politika ve strateji dokümanlarının hazırlanmasında da rehber kaynak niteliğindedir.
Prof. Dr. Coşkun Polat
Kapsamlı bir yayın kütlesi üzerinde konu ve tema analizinin yapıldığı bu eser, kütüphane ve bilgi bilimi alan yazınında yaklaşık doksan yıllık zaman aralığında ortaya çıkan değişikliği yansıtması bakımından oldukça yararlı bir kaynak olmuştur. Kütüphane ve bilgi bilimi çalışmalarının evrildiği yönleri yansıtan bu eser, bundan sonra yapılacak olan çalışmaların planlanması ve isabeti açısından yararlanılması gereken kıymetli veriler barındırmaktadır. Bu bakımdan eserin alan yazının gelişimine önemli katkıları olacağını düşünmekteyim.
Prof. Dr. Hüseyin Odabaş
Bir disiplinin temel kavramlarının paydaşlar tarafından ortak kabul görmesi ve benimsenmesi, disiplinin altyapısının güçlü olması kadar, diğer disiplinler karşısındaki saygınlığı noktasında önemli sorumluluklar üstlenir. Kavram odaklı yönelim ve çalışmalar, disiplinin çalışma alanlarını da belirler. Dr. Binici bu çalışmasında bilgi bilim disiplininin kavram ve tema odaklı değişim evrimini başarıyla serimleyerek, bu konuda rehber bir kaynak ortaya koymuştur. Kitap bilgi bilim disiplininin yalnız geçmişine ve bugününe ışık tutmakla kalmayıp, geleceğine ilişkin de ipuçları vermektedir.
Doç. Dr. Mehmet Ali Akkaya
Basım Tarihi : 1 2018
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 162
Ağırlık : 180 gram
En / Boy : 13.5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe