Yakın tarihe kadar Anadolu ile aynı kaderi paylaşmış olan Kerkük, toplum yapısı, geçmişi, dili, geleneği, folkloru ve mimarîsi ile Osmanlı coğrafyasının hatırasını yaşatan bir kenttir.
Kent kültürü, mimarlık ve sanat tarihi açısından önemini sürdüren Kerkük'ün, en ilgi çeken yanı evleridir. Türkmenlerin bu zengin kültürel mirası, yörede kök salan toplumun dünya görüşünü, geleneksel yaşantısını ve mimarî anlayışını da dile getirmektedir. Bir kent olarak Kerkük'ün fiziksel gelişimi ve tarihsel dokusunun oluşumu, şehir monografisi ve mimarî tarihi açısından da önemli veriler oluşturur.
Elinizdeki eserde, Türkmen toplumunun tarihî süreç içinde konut mimarisine sağladıkları katkılar dile getirilmiştir. Ait olduğu medeniyetin bir ürünü olarak, Kerkük evlerinin plan ve tasarım bazında ulaştığı sentez, bilimsel açıdan irdelenmeye çalışılmıştır.
Eski Kerkük evlerinin, konut mimarisine getirdiği çözümler bunun etrafında gelişen hayat tarzı ile Anadolu arasındaki benzeşimi, bir medeniyetin ortak değerlerini yansıtır.
Kerkük Evleri, geçmişe ait estetik form arayışından çok yarınları kurmaya yönelik bir kaygının ürünüdür.
Sayfa Sayısı : 224
Ağırlık : 224 gram
En / Boy : 13.5 / 19.5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Dil : Türkçe