Son yıllarda dünyanın birçok yerinde kamu sektörünün yönetiminde bir dönüşüm yaşanmaktadır. 20. Yüzyıl’ın büyük kısmı boyunca egemen olan kamu yönetiminin sert, bürokratik biçimi 21. Yüzyıl’da daha esnek, piyasa tabanlı bir kamu işletmeciliğiyle yer değiştirmiştir. Kamu işletmeciliği, Yeni Kamu Yönetimi’nden uzaklaşarak geliştikçe, geleneksel yönetim modelinden de çok daha fazla farklılaşmıştır.
Kamu İşletmeciliği ve Kamu Yönetimi, kamu sektörünün yönetimindeki değişimleri vurgulayan ilkeleri ve teorileri tanıtmakta ve değerlendirmektedir.
Tüm dünyada uyarlanmakta olan kamu işletmeciliğinin temeli, doğası ve boyutları, onun teorik dayanakları ve teorik farklılıklarıyla beraber detaylı bir şekil de ele alınmaktadır.
Hayli başarılı ve yetkin olan bu kitabın çevirisi, genişletilen ve baştan sona güncellenerek “yönetişim” bölümünün de dahil edildiği 4. edisyondan yapılmıştır.
Kamu hizmeti yönetiminin açık ve dengeli açıklaması değişmiştir ve değişmeye de devam etmektedir. Owen Hughes’un kitabında harika olan şey… kamu hizmeti reformunun görünmeyen yüzünü berrak ve tutarlı bir şekilde detaylarıyla göstermesidir.
-Kieran Walshe Health Service Journal
Bu kitabın güçlü yönlerinden birisi argümanlarındaki hayranlık uyandırıcı sarihliğidir. Esasen bu kitap, kendi türünde karşılaştıklarım arasında en iyilerinden biridir. Ayrıca, YKY’yi uluslararası bir fenomen olarak ele aldığı için, belirli bir ülke özelinde temellenmiş çalışmaların sınırlarından da mustarip değildir.
-Chris Painter, Teaching Public Administration
Orijinal Başlık : Public Administration and Management: An Introduction
Basım Tarihi : 3 2014
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 624
Ağırlık : 624 gram
En / Boy : 14 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Dil : Türkçe
Çevirmen : Şeyma Akın
Çevirmen : Bahadır Akın
Çevirmen : Buğra Kalkan