1000 TL Üzeri Kitap Alışverişlerinizde Kargo Bedava. Stoktaki Ürünler Aynı Gün Kargoya Verilir
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim

İstanbul Eats Exploring the Culinary Backstreets Since 2009

Boyut Yayın Grubu Barkod : 9789752307209
Stokta Miktarı 9
%20
325,00 TL
260,00 TL
Sepete Ekle
Hemen Al

Istanbul Eats, sokak arabasinda satilan geleneksel nohutlu pilavdan mahalle meyhanesine, sehrin her yanindaki ‘Istanbul’un ruhunu tasiyan yemekleri’ sunan küçük yerel yeme-içme mekânlarina odaklaniyor.
Kenti yerel halkin gözüyle görüp, hiç danismanlik almadan Istanbul’un gizli lezzet hazinelerini kesfetmeye rehberlik yapan kitap, görsel zenginligiyle de dikkat çekiyor.
"Bu kitap, Istanbul'un duyulmamis mutfak kahramanlarini kutluyor.
Dönerci, pilavci, köfteci, esnaf lokantaci - bu çaliskan insanlar önemli bir Istanbul gelenegini koruyorlar. Yemek eger kültürü ise, bunlar onun elçileridir." diyor es-yazar Ansel Mullins.
Es-yazar Yigal Schleifer ise kitabi olusturma nedenlerini; "Istanbul yemek için dünyanin en büyük kentlerinden biri. Fakat, simdiye kadar, Istanbul'un otantik yemek zevkini kesfetmek isteyenlere uygun gerçek bir rehber yoktu. Biz, bu kitapla istahini izleyerek seyahat eden ve sadece yerel halkin bildigi yönüyle Istanbul'u kesfetmek isteyenler için bunu degistirmek istiyoruz.” sözleriyle ifade ediyor.
Kitap, istanbuleats.com ödüllü web sitesinden seçilen (Mullins ve Schleifer tarafindan 2009 yilinda kurulan ve yazilan) sehrin en iyi yerel 80 restoraninin degerlendirmelerini çok renkli fotograflariyla birlikte sunuyor.
Kitap için dile getirilen övgüler söyle:
"Nihayet, Istanbul'da gerçek bir yerli gibi yemenin nasil oldugunu tanitan bir rehber! Gizli hazinelerle ve lezzet kesifleriyle dolu Istanbul Eats, en taze mezesinden dumani üstünde kebabina ve leziz Türk tatlilarina kadar, kentin geleneksel restoranlarin enfes dünyasina gerçekten dalan ilk rehber.”
-Anya Von Bremzen, ‘The New Spanish Table kitabinin yazari ve Travel + Leisure dergisine katkida bulunan editör.
Benzer Ürünler
Son İncelenenler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.