“Olağanüstü kariyeri boyunca tüm dünyadan siyasi liderler, göçmenler, mülteciler, travmatize olmuş kişiler ve gruplar, entellektüeller ve halktan kişilerle temasta bulunan, onları dinleyen ve analiz eden Prof. Dr. Vamık D. Volkan, sahip olduğu bilgi servetiyle bu kitabında büyük grupların ve etnik kimliklerin dinamiklerini ve aralarındaki çatışmaların bilinçdışı kaynaklarını gözler önüne seriyor. Kendisi de bir göçmen olan Prof. Volkan, kendi deneyimleri ile psikanalizini yaptığı göçmen ve mülteci aileler, yetişkinler, ergenler ve çocukların klinik verilerinin perspektifinden yurtlarını geride bırakan ya da bırakmak zorunda kalan kişilerin kayıp ve yas deneyimlerinin ve yaşadıkları travmaların hem kendilerine hem de gelecek nesillere etkilerini derin bir içgörüyle anlaşılır kılıyor.”
- Prof. Dr. Edward Shapiro, Yale Çocuk Çalışmaları Merkezi Psikiyatri Bölümü ve Austen Riggs Center eski Tıbbi Direktörü/CEO-
“Prof. Volkan, bu doğru zamandaki doğru kitabı ile çalışma yaşamını adadığı psikiyatri biliminde edindiği büyük grupların psikolojisiyle ilgili değerli bilgi ve deneyimlerini kolektif insan davranışını anlamaları için tüm siyasetçilere ve karar verici kişi ve kurumlara adeta bir armağan olarak sunuyor. Gerek göçmen ve mültecilerin gerekse onların gittikleri yerlerin ev sahiplerinin psikolojilerini gözlemlerinden hareketle tüm yönleriyle anlatmakla kalmıyor, yaşanan sorunlara yapıcı bir şekilde çözüm olabilecek çıkış noktalarını gösteriyor. Bu kitabı yalnızca psikanalistlere ya da ruh sağlığı profesyonellerine değil, herkese yürekten öneriyorum.”
- Dr. Regine Scholz, Uluslararası Analitik Grup Çalışmaları Derneği Komite Üyesi ve Alman Grup Analiz ve Psikoterapi Derneği Bilimsel Araştırma Danışma Konseyi Üyesi
“Prof. Dr. Vamık D. Volkan, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu ve gelecekte çok daha içinden çıkılmaz bir hal alabilecek göçmen ve mülteci sorununa kendi deneyimleri ve klinik gözlemlerinin yanı sıra, psikanalitik kuramlarla ışık tutuyor. Karşıt görüşlü büyük gruplar arasındaki sorunların çözümüne yönelik çalışmaları, dünyanın çatışmalara sahne olan yerlerinde yürüttüğü projeler ve geliştirdiği psikopolitik teorilerle Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Prof. Volkan, bu kitabında göçmen ve mültecilerin yaşadıkları psikolojik travmaları hem kendilerinin hem de etkileşim içinde oldukları kişilerin psikolojileri açısından analiz ediyor. Prof. Volkan’ın eşsiz uzmanlığı ve birikimiyle vardığı sonuçlar ve sunduğu çözümlerle Göçmenler ve Mülteciler bu konuda bir başvuru kitabı niteliğinde…”
Basım Tarihi : 4 2017
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 152
Ağırlık : 152 gram
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - Ankara
Dil : Türkçe
Editör : Selen Yağcı