Ergenekon davasıyla ilgili olarak çok şey yazıldı, değişik kitaplar çıktı. Her yeni kitap davayı ve arkasında gizlenen komploları, durumuna ve konumuna bakılmaksızın mağdur edilenlerin bakış açısından sundu. Bu mağdurlardan biri olan akademisyen-yazar Prof. Erol Manisalı da, Türkiye’ye yaşatılan bir kumpas ve komplo süreci olduğu Yargıtay kararıyla da tescillenen Ergenekon Davası’nda neden hedef seçildiğini anlatıyor.
Ergenekon Kumpasında Yaşadıklarım, Prof. Manisalı’nın Silivri Cezaevi ve kanser tedavisi gördüğü Haseki Hastanesi’nde çok zor koşullar altında tuttuğu günlüklerden oluşuyor.
Kendisini iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etmek isteyen savcıların arkasında hangi güçlerin bulunduğundan, aydınlara ve askerlere yönelik kurguların ne tür amaçlara yönelik olduğuna kadar yaşadığı her şeyi tarihe not düşüyor Manisalı.
Prof. Fatih Hilmioğlu ve Mustafa Balbay’la hücre arkadaşlığı, Nazlı Ilıcak’tan Mehmet Baransu’ya açılan yelpazedeki itibar cellatlığı ve buna karşılık o zor günlerde uzatılan yüzlerce dost eli…
Ergenekon Kumpasında Yaşadıklarım, dik duran bir aydının portresini çizdiği kadar Türkiye’nin aydınlık birikiminin gücünü de ortaya koyuyor.
Basım Tarihi : 6 2016
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 120
Ağırlık : 120 gram
En / Boy : 12.5 / 19.5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe