2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’yle taçlanan “Köprü Kitaplar” koleksiyonunun 19. kitabı, Tarık Dursun K.’nın özenle seçilen öykülerinden derlendi. Heyecanla beklediği kitabının hazırlıkları sürerken aramızdan ayrılan usta yazar, hikâyelerini gençlere miras bıraktı. 1950’lilerin en verimli yazarlarından sayılan Tarık Dursun K.’nın kitapta yer alan 13 öyküsü sokağı, gençleri, işçiyi ve hayatı naif ayrıntılarıyla anlatıyor. “Köprü Kitaplar”ın editörü Semih Gümüş, gerçekçi diyalogları ve yalın üslubuyla bir dönemi kayda geçen ödüllü yazarın edebiyatımızdaki yerini, “Sait Faik’e yakın, Orhan Kemal ve Sabahattin Ali’nin yanı başında,” diye tanımlıyor. Müren Beykan’ın yayına hazırladğı kitap, Tarık Dursun K.’yı hatırlamak ya da tanımak isteyenler için benzersiz bir edebi yolculuk şansı.
Fotoğraf çektirirken yerinde duramayan çocuğun gülüşü, ağaya kafa tutan adamın isyanına karışıyor. Karda kayan çocukların neşe çığlıkları, ayakkabı diken ustanın kederiyle yarışıyor: Kırlar, Kırlar, Ey Kırlar!; İda; Tutanak; Çocuklar İçin Bir Öğretmen; Biz İnsanız; Öpüşsüz Bir Güvercin Aşkı; Bahriyeli Çocuk; Kerem ile Aslı; Ve Büyükanne Aşk Yokken Ölür; Hatırla Ey Peri!; Geriye Dönüş’lü Hikâye; Babam ve Ben; Elim Elim İbrişim, Elde Var Bir Kuşum.
“Tarık Dursun K., her türde başarılı ürünler vermişti. Tarık’ın Türkçesinin kıvraklığı okuru daha ilk satırda kendine çeker.”
- Doğan Hızlan
“Çok değerli bir öykücü... Türkçe’yi en iyi kullanan yazarlarımızdan biridir.”
- Selim İleri
“Tarık Dursun K., güzel öyküler yazdın bıraktın; gittin.”
- Murathan Mungan
Basım Tarihi : 3 2020
Baskı Sayısı : 3
Sayfa Sayısı : 92
Ağırlık : 92 gram
En / Boy : 13 / 19.5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : Semih Gümüş