Elinizde tutup arkasını çevirme zahmeti gösterdiğiniz bu kitap niçin kaleme alındı?
Evet, ‘neden’ ve ‘niçin’li tüm sorular gibi buna da bir çırpıda açık ve net cevap vermek her ne kadar okuyucunun yükünü büyük oranda hafifletecek olsa da sabrın en büyük erdem olduğunu bu vesileyle yeniden hatırlatmak isteriz.
Bu kitap; bir futbol tarihi, askerî tarih yahut din tarihi kitabı değildir. Ayrıca Türk futbolunun güncel problemlerine ışık tutacak somut çözüm önerilerine de ne yazık ki burada yer verilmemiştir. Din, harp ve futbolun tarih içinde nasıl olup da aynı potada eridiğini anlamaya ve tabiatıyla anlatmaya çalıştığımız bu eserde, oyun denen olgunun zaman içinde hayatımızın merkezine nasıl yerleşmiş olduğunun analizine girişilmektedir. Üstelik sadece bu analizle de yetinilmeyip oyunun geleceğimizi nasıl şekillendirebileceği hakkındaki öngörülere de yer verilmektedir.
Eugen Fink’in işaret ettiği üzere, oyun, yaşamı ve âlemi anlamlandırmayı mümkün kılan bir ‘sembol-eylem’dir. Sembol eylemler ise belli bir dünya görüşünün, belirli bir toplum-kültür ortamının ürünüdür. Bu teorik ifadelerden de anlaşılacağı üzere Türk futbolunun temel karakteristik yapısı, gücü ve zaafları; Türk tarihi, kültürü ve sosyolojisinin meseleleriyle yakından ilişkili olup bunlardan bağımsız ele alınamazlar.
Kapağı hâlâ okumaya devam etmekteyseniz, niyeti bozdunuz demektir.
Öyleyse peşinen belirtmeliyim:
Dikkat! Dikkat! Elinizdeki bu eser, ‘tribünler için kaleme alınmış olmakla birlikte, katiyen tribünlere oynamamaktadır!’
Basım Tarihi : 10 2021
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 150 gram
En / Boy : 13.5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Dil : Türkçe