“İnce şeylerin hatırını gözeten” minima dizisi üçüncü kitabıyla yoluna devam ediyor.
Saydam olduğu varsayılan ve dolayısıyla üzerine pek düşünülmeyen yaygın bir nesne olarak camı irdeleyen John Garrison, düşüncenin alanını tek bir nesne üzerinde genişletme deneyine girişiyor bu kitapta. Tarih boyunca içinde bulunulan dönemin kültürüne göre farklı işlevlere ve anlamlara bürünmüş camın hep başka dünyalara pencereler açtığını yalın bir dille anlatıyor. Cam hakkındaki muhtelif tasvirler ile camın yeni etkileşimler için eşsiz bir vaat sunduğu iddiasında olan gelecek vizyonları arasında düşünce açısından ilham verici bağlantılar kuruyor. Kutsal metinlerden Shakespeare ve Rönensans’a, Azınlık Raporu ve Uzay Yolu gibi popüler bilimkurgu filmlerinden gelişen güncel interaktif teknolojilere uzanan örneklerle meramını somut bağlamlara oturtarak, gündelik dünyamızı her geçen gün daha da saran cama dair ufuk açıcı içgörüler sunuyor.
Kırılmadığı ya da çatlamadığı sürece camı nadiren düşünüyoruz, ama işte bu kitap bunun için iyi bir fırsat.
“[Cam] kendini bakmaya yarayan, içerdiklerine parlaklık katan, görüş alanımıza yerleşen ve farkına varıp etkileşime girmek zorunda olduğumuz bir şey olarak sunan bir maddenin özünü imbikten geçiriyor.”
- Julin Yates, Los Angeles Review of Books
“Bu harikulade kitap bizi bir nevi aynanın karşısına geçiriyor ve gündelik bir materyale bambaşka bir gözle bakmamızı sağlıyor.”
- Colin Milburn, California Davis Üniversitesi, İngilizce ve Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Profesörü
Orijinal Başlık : Glass
Basım Tarihi : 7 2019
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 120
Ağırlık : 120 gram
En / Boy : 13 / 19
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Çevirmen : Songül Bakar