Mülazım Mahmud Nedim Efendi’nin eğlenceli üslubuyla Aşçıbaşı’nda altüst böreğinden peynirli katmere, ekşili loğusa çorbasından “onbilet”e, asideden kapuskaya, zeytinyağlı enginardan deniz kestanesi salatasına, hoşmerimden delioğlan sarığına kimi artık unutulmuş 315 yemeğin birbirinden ilginç tarifi yer alıyor.
İstanbul, Anadolu, Rumeli ve Ege Adaları’ndan ancak pişirme, hazırlama zevk ve deneyimine sahip, ağzının tadını bilen birinin anlatabileceği çok ilginç tarifler, 120 yıl öncesinin tatlı diliyle eski tatlar.
Basım Tarihi : 2 2019
Baskı Sayısı : 4
Sayfa Sayısı : 236
Ağırlık : 236 gram
En / Boy : 13.5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Basım Yeri : Türkiye - İstanbul
Dil : Türkçe
Editör : M. Sabri Koz