Türk ve Bati mutfaginin en seçme ve kolay hazirlanan yemekleri bu kitapta yer aliyor. "Ailemden ve dostlarimdan ögrendiklerim yitip gidebilir," diye düsünen Ülkü Necipoglu'nun keyifli arkadas sofralarindan ögrendikleri, bu kitaptaki seçmelerin büyük bir kismini olusturuyor. Seçilen yemeklerin diger bir kismi yazarin ailesinden, özellikle Rumeli kökenli, Istanbullu annesinden ve Egeli kayinvalidesinden ögrendikleri. Bunlarin yani sira, Lenôtre gibi ustalarin kitaplarindan esinlendigi, damak tadimiza uyan bazi tarifler de bu kitaba ayri bir renk katiyor.Kitapta yer alan tür basliklari söyle:Ön Yemekler (Antreler) Çorbalar Et Yemekleri ve SicakYemekler Garnitürler Patlican Yemekleri Tavuk YemekleriBalik Yemekleri Pilavlar Manti ve Makarnalar Börek Içleri ve Börekler Krepler, Pizzalar, Tuzlu Tartlar Sufleler ve Yumurtalar Zeytinyagli Sebzeler Salatalar, Tursular Dip ve Soslar Içecekler Sütlü Tatlilar Hamur Tatlilari Helvalar Meyveli Tatlilar Muslar ve Sufleler Kremalar, Soslar ParfelerKuplar Pastalar Tartlar Kekler Kurabiyeler ve Bisküviler Çay Sofrasi Için Tuzlular Reçeller