1000 TL Üzeri Kitap Alışverişlerinizde Kargo Bedava. Stoktaki Ürünler Aynı Gün Kargoya Verilir
Menü
Giriş
Şifremi Unuttum
Sepetim

Ortaçağ'da İslam Mutfağı

Stokta Miktarı 0
%20
220,00 TL
176,00 TL
Sepete Ekle
Hemen Al
İslâm’ın ilk gu¨nlerinde Araplar neler yiyorlardı? Arap mutfağı Perslerden, Bizans’tan, Romalılardan, Çin’den, Hindistan’dan, Tu¨rklerden, irili ufaklı
onlarca medeniyetten, toplumdan nasıl ve hangi boyutlarda etkilendi? Zengin Abbasi mutfak geleneğinden değişip dönu¨şerek de olsa gu¨nu¨mu¨ze kadar uzanan, Avrupa mutfağını da etkileyen özellikler neler olabilir? Elimize yazılı olarak ulaşan binlerce Ortaçağ tarifinin akıbeti nedir?...
Lilia Zaouali bunlar gibi soruların peşine du¨şerek sadece yemek tariflerinden oluşan bir kitap sunmakla kalmıyor, kapsayıcı bir tarih anlatısıyla dönemin
yemek ku¨ltu¨ru¨ u¨zerine esaslı bir bilgi kaynağı da oluşturuyor. Kuzey Afrika’dan Bereketli Hilal’e ve ötelere uzanan geniş bir coğrafyada kullanılan
mutfak eşyalarına, baharatlara değinen; gelenek ve göreneklerin sofra u¨zerindeki etkisini ele alan; gerek saraylardaki gerek evlerdeki yemek
alışkanlıklarına göz atan; ku¨ltu¨rler arasındaki yoğun etkileşimi sergileyen Zaouali ufuk açıcı ve zenginleştirici bir eser ortaya koyuyor. Ortaçağ’da İslâm
Mutfağı, karmaşık pişirme teknikleri ve geniş yemek yelpazesiyle dönemin Avrupa mutfağına göre katbekat gelişmiş Ortaçağ Arap mutfağını daha
yakından tanımak, hatta belki sofralarımıza misafir etmek için eşsiz bir kaynak.

“İslâm du¨nyası, du¨nyanın en zengin Ortaçağ yemek literatu¨ru¨ne sahiptir. 1400 öncesi Arapça yemek kitaplarının sayısı, bu ciltlerin geniş hacminden
de anlaşılacağı u¨zere, du¨nyanın tu¨m diğer dillerindeki yemek kitaplarının toplamından fazladır.”

CHARLES PERRY
Benzer Ürünler
Son İncelenenler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.