Kutsal kitaplarda adi sikça geçen zeytinyagi, antik kültürlerde de temel bir gidadir. Atalarimiz zeytinyagini, beslenmek için oldugu kadar hastaliklarin tedavisinde de kullaniyorlardi. Yüzyillar sonra zeytinyagi sofralarimizda bu kez bilimsel ve gastronomik kanitlarla birlikte gerçek yerini yeniden aliyor. Bir çok arastirmaya göre zeytinyagi, üst düzeyde saglikli bir besin kaynagi. En az diyabet, obezite, kanser ve yaslilik gibi rahatsizliklarla mücadelede oldugu kadar kalp damar hastaliklariyla mücadelede de aktif bir rolü var zeytinyaginin; Kolestrolü düsürüyor, trombozu sinirliyor ve kalp krizi riskini azaltiyor. Dünyaca bilinen pedagojik yetenegiyle Michel Montignac bu kitabinda okurlarina kalbin hazinesi zeytinyagini, kendi kültürü ve insan sagligi açisindan önemiyle birlikte sunuyor ve tabii ki yaninda kirki askin nefis, zeytinyagli Montignac yemek tarifleriyle. (Arka Kapak)